1 Type subsidie
2 Berekenen
3 Gegevens
Subsidie warmtepomp aanvragen

Heeft u in de afgelopen 24 maanden een warmtepomp geplaatst en is de installatie gedaan door een bouwinstallatiebedrijf? Vraag dan subsidie aan voor uw warmtepomp onder de ISDE-subsidieregeling.

Optioneel: Gebruik uw e-mailadres om uw voortgang op te slaan

Naar uw e-mailadres sturen wij een link zodat u de aanvraag later kunt afmaken.

Aanvraag starten zonder voortgang op te slaan? Klik dan direct op ‘Start aanvraag’.

Veelgestelde vragen over Warmtepomp
Tot wanneer kan ik subsidie aanvragen voor mijn warmtepomp?

Heeft u de warmtepomp laten plaatsen door een installatiebedrijf. Dan kunt u tot binnen 24 maanden na de installatie van de warmtepomp de subsidie aanvragen.

Aan welke voorwaarden moet mijn warmtepomp voldoen?

Voor het aanspraak maken op de ISDE subsidie voor de warmtepomp moet uw installatie aan enkele belangrijke eisen voldoen. Deze zijn:

  • U bent eigenaar van de woning waar de warmtepomp is geïnstalleerd en dit is uw hoofdverblijf
  • De warmtepomp is geïnstalleerd in een woning met een bouwjaar van voor 1 januari 2019 of de omgevingsvergunning voor de woning is voor 1 juli 2018 aangevraagd
  • Koopt u na 1 januari 2024 een warmtepomp? Dan moet deze minimaal energielabel A++ hebben om subsidie te kunnen krijgen.
  • De meldcodelijst is een overzicht van alle warmtepompen die al eerder zijn goedgekeurd en in aanmerking komen voor de subsidie. Controleer voordat u een warmtepomp aanschaft of deze op de meldcodelijst staat.
  • De warmtepomp is geïnstalleerd voordat u de aanvraag doet door een bouwbedrijf. De installatie mag absoluut niet door uzelf zijn uitgevoerd.
  • De installatie is binnen de afgelopen 24 maanden gedaan.
Hoe hoog is de subsidie voor mijn warmtepomp?

De hoogte van de te ontvangen ISDE subsidie is afhankelijk van de meldcode van de warmtepomp. De meldcode is meestal te vinden op de factuur van het installatiebedrijf dat uw warmtepomp heeft geïnstalleerd. De subsidiehoogte varieert van een minimumbedrag van € 500,- en kan oplopen tot een maximum van € 13.200,-.