Informatie warmtepomp subsidie

Binnen de ISDE regeling maakt u aanspraak op subsidie voor de installatie en aanschaf van een warmtepomp. Een warmtepomp haalt de warmte uit de omgevingslucht om zo uw woning te verwarmen. Een warmtepomp kan ook de andere kant op werken. De warmte uit uw binnenlucht halen om zo uw woning te verkoelen.

Voorwaarden subsidie warmtepomp

De ISDE regeling stelt de volgende voorwaarden aan uw warmtepomp:

  • U bent eigenaar van de woning waar de warmtepomp is geïnstalleerd en dit is uw hoofdverblijf.
  • De warmtepomp is geïnstalleerd in een woning met een bouwjaar van voor 1 januari 2019 of de omgevingsvergunning voor de woning is voor 1 juli 2018 aangevraagd.
  • Koopt u na 1 januari 2024 een warmtepomp? Dan moet deze minimaal energielabel A++ hebben om subsidie te kunnen krijgen.
  • De meldcodelijst is een overzicht van alle warmtepompen die al eerder zijn goedgekeurd en in aanmerking komen voor de subsidie. Controleer voordat u een warmtepomp aanschaft of deze op de meldcodelijst staat.
  • De warmtepomp is geïnstalleerd voordat u de aanvraag doet door een bouwbedrijf. De installatie mag absoluut niet door uzelf zijn uitgevoerd.
  • De installatie is binnen de afgelopen 24 maanden gedaan.

Subsidiehoogte warmtepomp

Mocht uw warmtepomp aan de gestelde voorwaarden voldoen dan maakt u aanspraak op een minimaal subsidiebedrag van €500,-, oplopend tot €13.200,-. De hoogte van uw subsidie is afhankelijk van de meldcode van de installatie in combinatie met de installatiedatum.

LET OP: Om aanspraak te maken op de subsidie moet de meldcode vermeld zijn op de factuur.

Subsidie voor warmtepomp aanvragen? Start uw aanvraag